Homepagina Laatste nieuwtjes Foto's Kalender Links Affiche's SponsorsPredikheerlijke Zomer
juni 2022 om 11:03 door lejo

Hallo,
Van 24/6 tot en met 16/9 is er jazz op de Predikheerlijke Zomer.
Elke vrijdagavond zijn er 2 concerten, soms in zaal Mandela, soms op de binnenkoer van Het Predikheren.
1ste concert begint om 19.30u, 2de concert begint om 21.15u.
Meer info in de kalender.


Jazzzolder
mei 2022 om 11:03 door Elke

Hallo,
Organisatiestructuur Jazzzolder 2022

De Jazzzolder vzw heeft wat gesleuteld aan de organisatiestructuur om efficiënter te kunnen werken. Tussen de Algemene Vergadering en het Dagelijks Bestuur staat voortaan een Bestuursorgaan dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met het beleid en de strategische beslissingen van de vereniging, de financiering, de communicatie en de PR. Het Bestuursorgaan stelt het Dagelijks Bestuur aan, benoemt effectieve leden en richt werkgroepen op.
Hieronder krijg je daar meer uitleg over. Je leest ook hoe je zelf kan deelnemen aan de werking van Jazzzolder vzw.

De Jazzzolder vzw heeft twee soorten leden:
Er zijn effectieve en toegetreden leden in de vereniging.
Daarnaast zijn er bezoekers die een dagticket kopen om naar een concert te komen luisteren. Zij maken geen deel uit van het ledenbestand.
Wie een jaarlidgeld betaalt, wordt toegetreden lid. Je mag alle concerten in de Jazzzolder bijwonen (elke tweede en vierde vrijdagavond van de maand), uitgezonderd de concerten van de Predikheerlijke zomer in juli en augustus. Toegetreden leden kunnen de Algemene Vergadering bijwonen maar hebben geen stemrecht.
Je kan effectief lid worden als je jaarlidgeld betaalt en jezelf voorstelt als kandidaat effectief lid. Zodra het bestuursorgaan je kandidatuur goedkeurt, ben je aangenomen als effectief lid en heb je stemrecht in de Algemene Vergadering. Je mag ook alle concerten in de Jazzzolder bijwonen (elke tweede en vierde vrijdagavond van de maand), uitgezonderd de concerten van de Predikheerlijke zomer in juli en augustus.
Als je actief bent in een of meer van de permanente werkgroepen als vrijwilliger, dan nodigt het bestuursorgaan je uit om als vrijwilliger lid te worden aan verminderd jaarlidgeld. Vrijwilligers die lidgeld betalen, zijn voor een jaar effectief lid.

Hoe wordt de Jazzzolder vzw bestuurd? En waar kan jij bij aansluiten?
Alle effectieve leden worden uitgenodigd voor de Algemene Vergadering van de Jazzzolder. Zij hebben hier ook stemrecht. Als effectief lid kan je mee beslissen over de belangrijkste punten van de vereniging, zoals de samenstelling van het bestuursorgaan, de inhoud van de statuten of de goedkeuring van de rekeningen.
De algemene Vergadering stelt het bestuursorgaan aan dat de Jazzzolder vzw leidt. Hier worden de beleidsmatige beslissingen genomen en knopen doorgehakt over de structuur en werking van de vereniging, allemaal binnen het kader van de statuten.
Het bestuursorgaan legt over zijn opdracht verantwoording af aan de Algemene Vergadering.

Op de Bijzondere Algemene Vergadering van 13 maart 2022 is het nieuwe bestuursorgaan van de Jazzzolder vzw verkozen. In het bestuursorgaan zetelen
Voorzitter: Hans Vandenbogaerde
Vice-voorzitter: Elke Vandersypen
Secretaris: Erik Raspoet
Penningmeester: Michel Proesmans
Bestuursleden: Wim Verhavert, Martine De Raedemaeker, Mark Van Mullem, Frans De Wachter

De meer praktische en dagelijkse activiteiten van de Jazzzolder vzw worden beheerd door het dagelijks bestuur, waarin afgevaardigden uit het bestuursorgaan en uit de permanente werkgroepen zetelen. Zij nemen samen beslissingen binnen het beleidskader dat het bestuursorgaan heeft uitgewerkt.
De permanente werkgroepen worden ingericht door het bestuursorgaan en houden zich bezig met een deel van de werking van de Jazzzolder, zoals programmatie, onthaal & catering, logistiek & techniek en promotie. Ook voor Jazzathome en Jazzcontest bestaan er werkgroepen.
Tenslotte kan het bestuursorgaan altijd tijdelijke werkgroepen oprichten rond een bepaald thema, zo komt er een werkgroep rond 25 jaar Jazzzolder in 2023.

Praktisch:

De Algemene Vergadering van 2022 wordt gehouden in de tweede helft van juni. Daarom leggen we de ledenlijst van de Jazzzolder vzw vast op 31 mei. Als je voor die datum lidgeld betaalt, kom je op de ledenlijst van de Jazzzolder vzw.
Ten minste twee weken vòòr de Algemene Vergadering hoor je of je aanvaard bent als effectief lid en dus stemrecht krijgt in de Algemene Vergadering.

Er zijn twee soorten jaarlidgeld:
- lidgeld voor jaarleden: vanaf mei 2022 vastgesteld op 180 euro
- verminderd lidgeld voor actieve vrijwilligers die zich geregeld inzetten bij de organisatie van de concerten: vanaf mei 2022 vastgesteld op 20 euro

Hoe word je jaarlid?
Door lidgeld over te schrijven op rekeningnummer BE49 7330 3396 3871 met vermelding ‘Jaarlid’.
Hoe word je lid aan het vrijwilligerstarief?
Hiervoor word je uitgenodigd via mail. Jaarlid aan vrijwilligerstarief word je door je engagement en inzet bij de Jazzzolder vzw.
Hoe stel je je als jaarlid kandidaat om effectief lid te worden en stemrecht te hebben in de Algemene Vergadering?
Je stuurt na overschrijving van je lidgeld (voor 31/5/2022 als je stemrecht wil in de Algemene Vergadering van juni 2022) een e-mail naar hans.vandenbogaerde@gmail.com en emjraspoet@telenet.be.
Hoe stel je je kandidaat voor een werkgroep?
Je stuurt een mail naar de Jazzzolder vzw met de vermelding bij welke werkgroep je je wil engageren.Jazzathome
september 2021 om 11:03 door lejo

Hallo,
Na het afgelasten van jazzathome 2020 omwille van corona, hebben we voor 2021 toch een "limited edition" kunnen organiseren, op 10, 11 en 12 september.
Zie info op jazzathome.


HERNEMING CONCERTEN
augustus 2021 om 11:03 door lejo

Hallo,
Eindelijk zijn de concerten in de jazzzolder kunnen heropstarten, weliswaar met andere uren en maatregelen.
De concerten worden nu opgesplitst in 2x 1 uur, telkens met wisselend publiek.
Zie info op beginpagina


COVID_19
30 oktober 2020 om 11:03 door lejo

Hallo,
Predikheerlijke Zomer liet ons genieten van 4 prachtige jazzconcerten! Wij wilden graag heropstarten maar voorlopig gen concerten meer wegens nieuwe piek van het coronavirus.

Wanneer we terug concerten zullen organiseren is moeilijk te voorspellen.
Afwachten is de triestige boodschap.


Meer info later: hier, op facebook en in de nieuwsbrief!


COVID_19
Donderdag 15 oktober 2020 om 11:03 door lejo

Hallo,
Predikheerlijke Zomer liet ons genieten van 4 prachtige jazzconcerten! Wij wilden graag heropstarten op 23/10/2020 maar de muzikanten hebben moeten afzeggen: de coronamaatregelen maakte het hen onmogelijk om Zwitserland te verlaten richting België.
Volgende poging: vrijdag 13 november: zou vrijdag de dertiende deze keer eindelijk goed nieuws betekenen voor de jazzzolder? We hopen het althans, want het kan een mooie avond worden.

Er is wel een en ander veranderd: de groepen spelen 2x per avond, dit om voldoende publiek toe te laten.
Ze spelen 2x ongeveer een uur, telkens voor 30 à 40 mensen.
Vanaf nu kan je enkel komen als je online gereserveerd hebt; zo hebben we je gegevens en wordt het aantal plaatsen niet overschreden.
Mondmaskerss zijn overal verplicht, ook in de zaal tijdens het concert; alleen aan tafel in de barbib mag je het afzetten.

Meer info later: hier, op facebook en in de nieuwsbrief!


COVID_19
Maandag 17 augustus 2020 om 11:03 door lejo

Hallo,
Nadat het Coronavirus opflakkerde, werd Predikheerlijke Zomer! afgelast. Nu er nieuwe maatregelingen gekomen zijn omdat het virus wat aan het verminderen is, wordt er opnieuw een poging gedaan om dit gezellig, intiem festival toch te laten doorgaan, zij het wat later. Met een diverse line-up: jazz, pop, comedy en klassieke muziek op het programma. Op vrijdag 4 september, 11 september en 18 september zorgt de jazzzolder voor topjazzconcerten op de binnenkoer van Het Predikheren.
Predikheerlijke Zomer is een samenwerking van Predikheren, CC, Jazzzolder en Mechelen Feest.
Meer info later: hier, op facebook en in de nieuwsbrief!


COVID_19
Zondag 5 juni 2020 om 11:03 door lejo

Hallo,
Binnenkort opnieuw jazz in Het Predikheren, en wel tijdens Predikheerlijke Zomer! een gezellig, intiem festival met een diverse line-up: jazz, pop, comedy en klassieke muziek staan op het programma. Op vrijdag 21 augustus en vrijdag 28 augustus zorgt de jazzzolder voor topjazzconcerten op de binnenkoer van Het Predikheren.
Predikheerlijke Zomer is een samenwerking van Predikheren, CC, Jazzzolder en Mechelen Feest.
Meer info later: hier, op facebook en in de nieuwsbrief!


BEL JAZZ FEST
Vrijdag 23 mei 2020 om 11:03 door lejo

Hallo,
Online Jazz Festival on Friday 29 of Mai
The Belgian jazz scene is dynamic, flexible and supportive. Belgian Jazz Fest is proof of that. With this online festival, the promotors of 11 established festivals present an extraordinary cross-section of the Belgian jazz scene on May 29 & 30. The 24 (!) concerts will be broadcast from Flagey, one of Belgium’s finest venues. Don't miss it, support your local jazz scene!
LINE-UP
AliA | Anneleen Boehme Music | An Pierlé Quartet | Antoine Pierre Urbex Electric | Bert Cools | Bram De Looze - Music | Casimir Liberski Trio | Commander Spoon | Compro Oro music | De Beren Gieren | ESINAM | Eve Beuvens | Glass Museum | Jean-Paul Estiévenart Quartet | Kicking K | Cinema Paradiso | Lubiana | Mâäk Quintet | Manuel Hermia Trio | NABOU | Nordmann | schntzl | The Brums | Tuur Florizoone
More info & timings soon!
TICKETS
€ 15 (info & tickets on our website: www.jazz.be)
ABOUT
Bel Jazz Fest is an organization of kunstencentrum nona (BRAND! Festival), Brosella, Flagey (Brussels Jazz Festival 2021), BRU JAZZ WE, Mithra Jazz à Liège, Gaume Jazz Festival, Gent Jazz, KAAP (Jazz Brugge), Jazz Middelheim, Leuven Jazz Festival & Tournai Jazz Festival with full support of Artkom, DB Video, JazzLab, Kickx, Piano's Maene, Stilletto and VI.BE.
#beljazzfestCOVID_19
Vrijdag 13 maart 2020 om 11:03 door lejo

Hallo,
Sinds maart kunnen wij geen concerten meer organiseren wegens de Corona epidemie; meer nieuws via facebook, nieuwsbrief...Belangrijk
Dinsdag 3 september 2019 om 11:03 door lejo

Hallo,
vanaf september 2019 is de jazzzolder verhuisd naar Het Predikheren, de nieuwe stadsbibliotheek in Mechelen. Alle concerten gaan nog steeds door op elke 2de en 4de vrijdag van de maand!Vakantie op zolder
Woensdag 18 juni, 2003 om 15:38 door lejo

Wij gaan door met de live-optredens gedurende juli en augustus!!!